Presidentens tankar

 img_0513

Nedan delas The Fellowship MM:s visioner och tankar om Ministryt. Undrar Du över något så är Du välkommen att höra av Dig!

MIKAEL BEDRUP:  ”Jag är utsedd som President för The Fellowship MM sedan början av 2017 och är också präst i Svenska Kyrkan”.


2017-10-25: ”På väg…..”

Nu är en del av hojarna körda till service och/eller modifiering inför 2018:års hojsäsong. Är tacksam för alla möten gångna säsong. Vi går alla igenom ständiga förändringar, så också Fellowship MM. Någon åker inte längre med oss och några är sugna att hänga med.

Vi har en del spännande förändringar på G under nästa säsong, men de planerna blir tydliga under nästa år.

Kan dock sammanfatta hojåret 2017 med många åkta mil, många träffar, en del av oss betjänade under ex. mc-gudstjänster, begravningar och hojvigslar. Och det blev en hel del själavårdssamtal och också nyfikna frågor om vår kristna tro och den Biker-Bibel vi delar ut till de som önskar.

Hur tänkte Du under vintern få kraft och lust? En viktig tid för dels kontemplation och dels för den så för alla viktiga andliga förkovran. Ett tips är att ta kontakt med en kyrka i närheten och anmäl Dig till en Alpha-kurs, en nybörjarkurs där man äter ihop och diskuterar den kristna tron. Den finns inom de flesta kristna samfund världen över.

Du vet väl om att de första kristna kallades ”Vägen”. De var på väg med sitt glada budskap; att oss är en frälsare född… Vi har numera Jesus i tanken då vi kör hoj och korset på våra västar indikerar det för oss livsviktiga och meningsfulla, att det finns en levande älskande Gud som hjälper oss och lovar ett evigt liv. Nyfiken? Är du på väg?….


2017-09-15: ”Följ mig…”

Jesus ord, han som säger sig vara ”vägen, sanningen och livet”, är en bra GPS och Idol. Och inte bara det, genom tron på honom förvandlar han liv. Hur det fungerar, det vet jag inte, bara att det fungerar. Själv har ju varit nykter sedan 14,5 år i skrivande stund genom tron på en levande Gud, Jesus.


Vad händer hösten 2017 och framåt?

Fellowship tuffar på (en mc som tuffar?…) och inriktar sig än mer på att vara navet (det passar bättre som liknelse) inom mc-kulturen för frågor om livet och dess olika resor (den liknelsen var bra).

Vi finns som samtalspartner för bikers. Grunden är kristen tro och genom den har vi fått betjäna genom bl.a våra civila uppdrag vid ex. vigslar och begravningar samt dop.

Behöver du samtal eller en gemenskap, hör av Dig. Rock on Bikers!


2017-08-05: Vad händer?

Här hemma så har undertecknad bl.a åkt på utfärder och några träffar. Fick bl.a en härlig färd i onsdags där Fellowship MM åkte med Tyfri MC till Vaxholm där vi åt och myste tillsammans. En tur med A.R.M MC till Sigtuna och Enköping, gjordes veckan innan, där Mel´s bilar finns samt middag i Sveriges närmaste stad var givande.

För två veckor sedan så minglade jag med vår väst från Fellowship med kristna från hela världen i Uppsala och det var bl.a en träff me UKMC, Tyfri Mc och vi bl.a som fick en rundvandring på Livets Ord under deras Europakonferens.

Nu börjar snart semestrar ta slut och åkningarna blir lite mer sporadiska, se dock våra mötesplatser och datum, så jag hoppas vi ses snart, framförallt söndagen den 27/8 kl. 11 i Tierp, Nathanaelskyrkan, som brukar bli fullsatt när sista mc-gudstjänsten med rockband äger rum.

Kom med eller utan hoj. Det blir jyst rockmusik, predikan som inspirerar och berör, gratis korvgrillsmingel samt gemensam hojtur efteråt med gratis fika. KOM I TID och boka in samt dela detta med alla du känner!!!!

Gud välsigne Dig önskar Fellowship MM!


2017-07-26: Alla hojåkande custommc är välkomna!

-Efter gemensamt beslut vill vi förtydliga att vi välkomnar alla som har custommc att kunna bli members hos oss! Då flera vill åka med oss så har vi diskuterat och kommit fram att vårt uppdrag är viktigare än var hojarna är byggda.

Vill du åka med oss, så kontakta oss, då vi kör för ett hoppfullare Sverige.


2017-06-13: Vi kör för hoppet!

-Vi alla översköljs av rapportering om våld och terror i media! Det finns mer som fungerar än tvärtom, glöm aldrig det, men det rapporteras inte om detta då det inte säljer lika bra. I Bibeln står det ”Var inte rädd” 366 gånger, ett budskap för varje dag och lite mer, det som kallas för nåd. Varför vi kör med korset och namnet Jesus på våra västar är därför att tron på Gud som upprättar och befriar skänker ett kärleksfullt och meningsfullt liv, vilket vi vet av egna erfarenheter från svårigheter.

Vi ber om en skadefri sommar med mycket glädje och underbara turer och möten. Gud välsigne Dig Syster och Broder!


2017-06-04: Fellowship tackar alla bikers….

-Två mc-gudstjänster, dels den i Allhelgonakyrkan i maj och den åter fullsatta i Nathanaelskyrkan i Tierp med många nya nyfikna hojåkare, har inneburit många nya möten och bekantskaper och spännande samtal!

Två dygn under Custom Bike Show 2017 i Norrtälje gav oss energi och även där många viktiga och roliga samtal och möten med massor av klubbar. Tack alla. Nu rullar sommars samt våra hojar vidare och vi ser fram mot energifyllda möten och rofyllda platser. Vi kommer åka tillsammans så om Du vill hänga på, så kontakta oss. Kör genomtänkt Systrar och Bröder!


2017-04-14: Kristna bikers bjöd in till häftig gudstjänst i Stockholm…

I helgen ledde undertecknad MC-gudstjänsten i Allhelognakyrkan på Söder i Stockholm. Arrangörer var Tyfri MC samt Allhelgonakyrkan.

Dagen började med en kortege till gemensam lunch på Ekerö.

Kl. 14 gasade vi på mässan och det blev härlig musik i blandade genre såsom gospel, blues, andligt bl.a. Lasse Lindberg sjöng solo för första gången, Lasse Franklin och Per kompade Heléne och Erica Banck spelade och sjöng innerligt samt Marcus (känd körledare från ”Gatans kör”) sjöng gospel så blodet bubblade. Sandra delade om sitt liv ur missbruk och berättade stolt att hon numera går med Gud, även om en del har svårt för att förstå, men de ser den smittande glädjen i hennes smittande hjärta. Jag predikade om att Jesus bön för oss är ett skydd på vår resa bl.a

Efteråt bjöd Tyfri Mc på korv och fika. Anders Ottosson och Lasse Lindberg gjorde ett mycket bra förarbete och gjorde denna fantastiska dag möjlig. Vi kristna gemenskaper arbetar tillsammans. Vårt mål är ju att sprida tro, hopp och kärlek in i mc-miljön. Vi alla fick en välsignelse avslutningsvis inför hojsäsongen oh våra viktiga möten.


2017-04-08: Nu åker vi ut…

Våra hojar har nu rullat ut på vägarna och livsluften påfylls med glädje när motorerna mullrar på kurvig asfalt. Vi har uppdaterat hojträffstips för säsongen. Fellowship har också tagit beslutet att träffas varje månad året runt med våra träffar, dels där vi åker till olika kyrkor varje månad samt vår hemträff, som vi nu under säsong flyttar ut och vi tar med oss en grill eller åker till matställe och vi bjuder med oss alla på dessa två olika träffar. Se vår knappar för mer info. Kör genomtänkt!


2017-03-07: Nyfiken på kristen tro?

Varför är vi som åker i The Fellowship kristna? Vi får ofta frågan, därför är Du självklart välkommen att höra av Dig till oss. Se under kontakt!

Frågor som ex: Är den kristna tron sann, Vem är Jesus och varför måste han dö., Är Bibeln relevant, Hur ber man och varför, Vem är den heliga Ande och kommer en kristen tro ge mig svar på de stora frågorna – livet, döden och kan den ge dig ett meningsfullt liv i med och motgång?

Kontakta oss för mer info!


2017-03-06: Bibelns budskap räddar oss!

img_0480

Vår grund, vår GPS, som kristna bikers är Bibeln. En fantastisk bok, Böckernas bok, som ger oss och många hopplösa ett märkligt hopp och skänker kraftfull förvandlande kärlek in i det allra mest brustna, vet vi av egen erfarenhet. När jag släppte min bristfälliga kontroll och vågade börja tro på Jesus, förbättrade sig mitt liv. Har varit nykter nu sedan över 14 år. Behöver Du ett nytt liv?

Nedan brukar kallas för Lilla Bibeln, det är en sammanfattning av hela Bibeln.

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”
Johannesevangeliet 3:16

Nyfiken? Vi delar ut Biker-Biblar til den eller dem som är nyfikna.


2017-03-03: Vi är ett aktivt nyktert kristet Motorcycle Ministry!

Vad har hänt?

Vi startade våren 2015 och vi alla hade åkt tillsammans eller i andra Ministryn tidigare och nu ville vi gemensamt starta ett kristet MC-Ministry i Uppland, kring Uppsala, Stockholm och Gävle. Nu har vi utvecklat vårt MC-Ministry! Vi har gjort ett demokratiskt val, vilket innebär att alla skall vara alkohol och drogfria samt vara aktivt engagerade året runt och att vi åker endast amerikanska custom mc (Harley, Indian, Victory..). Nu träffas vi också sedan förra året, året runt & med Dig som är intresserad!


Support Team

img_0506

Ett enkelt sätt att bli en del av vår gemenskap är Support Team! Hjälp till med vad du brinner för och när Du kan. Detta uppdrag är både för kvinnor och för män och är också det första steget som hangaround för män. Självklart vill vi först att Du kan och får lära Dig vad som krävs för att bli associated hos oss. Du kommer ju att vara ett ”ansikte utåt” för oss och ytterst för vår kristna tro. Läs mer här.


President?

Demokratiskt insåg vi till slut att alla kan inte bestämma! Det krävs engagemang av alla, men en måste ytterst vara ansiktet utåt och som slutgiltigt bestämmer så våra visioner förverkligas. Detta mer krävande sätt, att vi alla skall vara nyktra engagerade och customåkande biker kamrater har inneburit att några valt att gå vidare och att några tillkommit. Vi vill vara trovärdiga inom hojkulturen, det är därför vi demokratiskt valt vår inslagna väg för hopp.

Därav kommer undertecknad att bli vår första President. Därmed tas också min tidigare ”tag” på min väst bort. Jag är fortfarande vigd präst i Svenska Kyrkan tills jag dör, men för att inga missförstånd skall uppstå, är detta en viktig signal. Jag är präst var jag än verkar i första hand, men mitt uppdrag i The Fellowship är att driva vår vision framåt, att se till att vi alla i hojmiljön skall försöka sprida tro, hopp och kärlek.


2017-07-26: Alla hojåkande custommc är välkomna!

-Efter gemensamt beslut vill vi förtydliga att Fellowship MM välkomnar alla som har custommc att kunna bli members hos oss! Då flera vill åka med oss så är det nu bestämt att vårt uppdrag är viktigare än var hojarna är byggda. Se för mer info under knappen ”Medlemskap”.

Vill du åka med Fellowship MM, så ta kontakt, då det är viktigt att köra för ett hoppfullare Sverige.


2017-05-15: The Fellowship – nu i Jerusalem…

Två från The Fellowship åkte 2017-05-13 till Jerusalem för att besöka Jesu platser och få andlig inspiration. Loggan på kepsen gör reklam för gemenskap i det heliga landet.

Här kan man gå på de heliga historiska platserna i och kring Jerusalem. Här utgår en stor del av våra kristna rötter.

Det unika är ju att Jesus kom till oss i en historiskt bestämd tid, vilket de flesta historiker är ense om, frågan kvarstår för en del: var och är Jesus den han utgav sig för att vara? Är du nyfiken så låt oss berätta vad vi tagit reda på om Jesus.

Visste Du att de första kristna kallades ”Vägen”. Det passar även oss som ofta befinner oss där, också vi med samma budskap, sprunget från just Jerusalem.


2017-03-04: Vår Guideline för The Fellowship

Idag har vi uppdaterat hela vår Guideline för alla som har eller vill ha ett uppdrag inom vårt Motorcykel Ministry. Detta gäller allt från de i Support Team, Hangaround, Prospects och fullvärdiga Members. Här  står om allt från antagning, uppförande, åtagande, verksamheter och avtal för uppdragstagare etc. Denna Guideline, där även vårt syfte och målsättning är angivna, är vår GPS. Om Du är nyfiken på oss, så visar vi den självklart för Dig. På detta sätt vill vi undvika problem, utan istället vara klara vad vi gör och hur vi vill handla, på intern och externt (2017-03-04).


2017-02-16: Outreach för Europa…

The Fellowship deltog självklart under Biker Church Europa 2017-02-16-19 på Gullbranna utanför Halmstad. Detta var en helg tillsammans med ett 100 tal bröder och systrar från 25 kristna mc klubbar från ett 15 tal länder. Här knöts det kontakter med kristna mc-klubbar från hela Europa. Vårt uppdrag är ju att gå ut till alla människor med det fantastiska uppdrag som våra hjärtan är fyllda av.


2017-02-10: Fellowship Sunday Church-tour

Vi samlas och åker kl 09 från OKQ8-macken vid sista utfarten ut från Uppsala vid E4:an. Målet är Katarinamässan kl. 11, därefter går vi alla och äter lunch gemensamt för härlig gemenskap. Välkomna att hänga på!


VAD HÄNDE 2016?

Ny member med fullpatch!

2016-05-29: Vi välkomnade ny fullvärdig Member efter sin Prospect tid. Här skall manifesteras ett gott kamratskap, att man kan åka långt och mycket, att man är uppskattad av hojkulturen och att man har en vilja att föra budskapet vidare på sitt sätt. En ytterligare ”Disciple”!


Ny fullvärdig member på G…

2016-05-14: Ryggmärket sys på för Prospect. Efter ett år är det snart dags för ryggmärke. En tid där man som prospect lärt sig mer hur hojkulturen fungerar och den har fått se hur Du fungerar i mc-miljön.

Vi välkomnar hangarounds. Ta kontakt med oss, åk med oss och njut av friheten i både Hojåkandet och i tron.


Vad är huvudsaken?

2016-04-03: För våra members har vi nu tagit fram kepsar, så att att The Fellowship blir än mer synliga, så att man kan ta kontakt med oss när Du ser någon eller några av oss!


2016-02-22: Nya hoodies för våra members är på G (se bild ovan). 

”Syns man inte, finns man inte”… Vårt uppdrag är att sprida det glada budskapet, därför är det viktigt att vi syns, dvs. korset, där förlåtelse och upprättelse och ett nytt liv är möjligt, som är avbildat i vår logga.


2015-12-06: Fellowship Member Meeting: 

The Fellowship, ett kamratskap, bygger på att man träffas. Innan juletid träffas vi och grillar och talar om säsongen som varit, ber och pratar om nya mål kommande säsong. Nu så här innan jul, blir vi än mer påminda om varför vi firar jul, eftersom det är denna kommande årliga händelse som är själva navet varför vi har våra västar, Jesus föds. Vi hoppas Ni alla där ute får en fridfull jul. Efter jul så kommer hjul med julebudskapet som skall spridas ”on the roads”. God Jul förresten….


2015-11-11: Less is morse….

Några dagar senare… Att ta bort det onödiga, att fokusera på det väsentliga. Visst kan det handla om en av våra hojar, som vi fixar inför nästa säsong, men det handlar också om oss själva, att ta bort allt onödigt i oss, att gå mot centrum, och det är Gud i oss, kärleken. För oss är Jesus både kärnan och stjärnan. En frihet. Att åka hoj är en yttre frihet. Bägge friheterna ihop ger sann livsmening.


2015-11-05: Ombygge på G….

Nu skall den ena av våra hojar både ”hottas” upp och även ”strippas” inför kommande säsong! DWR (http://www.dwr.se) & Janne Anderssson i Uppsala har redan börjat förvandlingen. Läs ovan Bibelledord som ledtråd. Blir bl.a en kombinerad solo- samt med möjlighet med snabbfäste för extra sadel för passagerare. Vi får se hur den slutliga förvandlingen blir….


2016-05-29: Nästa häftiga mc-gudstjänst inne i Tierp nästa år

– med rockband, gratis fika och gemensam utfärd efteråt brukar bli fullsatt, så boka in datumet!


2015-07-01: Våga ta hjälp från alko-hålet… 

The Fellowship får ibland hjälpa de som fallit från sina ”parkbänkar” (tv-soffor eller barstolar). Vi har erfarenhet från att nått vår ”botten”. Därför blir vi tillfrågade, eftersom vi har lång nykterhet. Under sommaren bedövar sig många med droger inkl. alko-hål. Det som skulle vara fest övergår över tid ofta till konflikter och sedan till misär.

Vi har blivit uppresta genom vår tro och någon genom den livsförbättrande processen genom ”vandringen” med de 12-stegen. Vi avstår från droger då vi har hittat både mening och en lösning, så vi slipper bedöva oss längre, utan kan ofta leva fullt ut med sinnesro. Vi behöver varandra.


2015-06-10: Ny webbadress…

Nu är vår nya webbadress klar (och varje medlems visitkort), glöm den aldrig och den uppdateras varje vecka: http://www.fellowship.nu


2015-06-04: Köp supportertröjan NU!

-Stöder Du vårt uppdrag? Det finns en del supporter T-shirts kvar att köpa av oss. De håller hög kvalitet med ett bra tryck, kostar 150:- och är svarta med brösttryck. Se bild ovan.


2015-05-31: Succe’mc-gudstjänst trots regn – tuffa bikers…

-Nästan fullsatt trots regn blev det i en av de två årliga mc-gudstjänsterna i Tierp idag! Rockbandet ”TMMB” lirade, Mikael Bedrup predikade frimodigt, Joacim Lööv skötte det praktiska och och Matilda Karlsson lirade en Mettalica låt, korvgrillning efteråt samt därefter gemensam kortege till Strömsbergs Bruk, där vallonättlingen Lotta Lund berättade om kolningens historia, för att vi därefter avslutade dagen hos Sara och hennes syster på Strömsbergs Cafe’. Nästa gång är den 30:e augusti i Tierp kl 11. BOKA!!!

Mer info: http://m.svenskakyrkan.se/tierp/mc-gudstjanst

Press har skrivit om förra årets mc-gudstjänst, läs:

1) Arbetarbladet: http://www.arbetarbladet.se/uppland/tierp/mc-gudstjanst-med-mingel-och-rock-n-roll

2) Uppsala Nya Tidning: http://www.unt.se/uppland/tierp/kristna-knuttar-fyllde-kyrkan-3169346.aspx


2015-05-14: Bröder i Jesus Kristus

Imorse på mc-gudstjänst möttes bl.a Prästen Mikael Bedrup, The Fellowship (till höger) och Presidenten Lasse Widell, Tribe Of Judah Motorcycle Ministry. Vi kristna bröder träffas ofta och ber för vår värld och för ut det glada budskapet i bl.a mc-miljön.


2015-04-07: Medlem & Bibeln.. 

Du får gärna gratis en Biker-Bibel när vi ses! Våga fråga när Du ser oss på någon träff. Du får gärna också fika med oss. Och Du får självklart också åka med oss. Vi gillar gemenskap och älskar hojar.

För att bli medlem krävs att Du åker med oss ett tag (hangaround), sedan kan Du bli provmedlem under ett år (prospect) för att sedan till slut så är det möjligt att bli fullvärdig medlem med ryggpatch med ett spännande viktigt budskap.

Vårt namn förpliktigar (The Fellowship), vi vill vara en varm gemenskap.