Press

Nedan är några av alla artiklar som skrivits om oss…


2017-12-22: Vi har varit med i flera uppmärksammade tv-program, såsom det mest sedda två somrar i rad i Svt ”Himmelska bikers”.

”I Sverige finns ett 20-tal kristna mc-klubbar.

Ulf, Lasse, Leena-Karie, Mikael och en lång rad andra kristna bikers berättar om kärleken till att åka hoj och om sin dubbla gemenskap – i både mc-åkandet och den kristna tron.

”Det är kärleken som styr mig”, som Mikael uttrycker det.” Se mer här…


2017-12-22: Mikael bytte spriten mot Gud…

Nedan artikel skrevs när jag varit nykter i åtta år, i år är jag inne på mitt sextonde. Jag vet hur alkohol förstör både för barn och vuxna, både som ”glömt barn” och beroende. Så här står det bl.a:

”Mikaels väg till dagens stabila tillvaro har varit lång och mödosam. Redan under ungdomsåren på 1970-talet lades grunden till ett långvarit alkoholmissbruk. Mikael växte upp i Hässelby Strand. I skolan brukade alla skratta åt hans skämt, han var klassens clown. Inombords grät han, och han vågade inte ta hem några vänner till familjens fina villa. Pappa Bengt Bedrup var nämligen alkoholberoende.

Han är kanske mest känd som programledare för Sportspegeln. Bengt Bedrups framgångsrika yrkeskarriär gjorde Mikael ont – han fick inte träffa sin far så ofta. Bengt jobbade nästan jämt. Dessutom drack han ibland alltför mycket.

– Det är som att leva i krig, fast du inväntar inte nästa granat utan nästa fylla, säger Mikael Bedrup.” Läs hela artikeln här….!


2016-05-28: Svt skrev inför en våra fullsatta mc-gudstjänster….

”Hojprästen håller mc-gudstjänst i Tierp! 

På söndag blir gudstjänsten inte precis som vanligt i Nathanaelskyrkan i Tierp. Kantorn är utbytt mot rockbandet Too Much Monkey Business – och utanför lär rader av Harley Davidsons stå parkerade. – Det blir en mc-gudstjänst! För och av mc-åkare, säger prästen Mikael Bedrup. Mikael Bedrup är inte bara präst i Tierp. Han är ”hojåkare” också.

Två världar som kanske inte alltid går i takt med varandra. Men på söndag är det tänkt att bli så. Rock´n roll-takt.” Läs hela artikeln här….


2016-08-25: MC-präst ser de glömda, läs nedan artikeln i Kyrkans tidning.

”Komminister Mikael Bedrup pratar om synd och förlåtelse och fyller kyrkan med MC-åkare.

I första delen i serien om de svårnådda möter vi Tierpsprästen som minglar med bikers och som även har fått fler unga att vilja bli konfirmander….”. Läs hela artikeln här…


2016-05-26: UNT skrev om en av de mc-mässor med rockband vi jobbade och drev.

”I landet finns det hundratusentals hojåkare, självklart ska vi även vara till för den stora gruppen.

Vi kan vara i kyrkan på olika sätt av olika skäl. Mc-gudstjänsten formas på folkets vis; gemenskap, rock, modern pop, till utseendet tuffa hojåkare ger sina livsberättelser under gudstjänsten och på söndag har vi också vuxendop, säger Mikael Bedrup som själv sedan många år är mc-åkare och medlem i ”The Fellowship for Jesus Christ Motorcycle Ministry”.” Läs hela artikeln här….


2017-12-22: Vet du att Mikael kan föreläsa för Din klubb, organisation eller företag.

Så här skrev Dalarnas tidning bl.a och citerar Mikael:

”Det stora problemet är inte missbrukarna utan alla andra som inte säger något. Vi har alla någon i bekantskapskretsen eller på jobbet som dricker för mycket, som jobbar för mycket, tränar för mycket, missbrukar sex eller mat.”

Läs hela artikeln inför en av hans föreläsningar här…


2015-07-07: Om Guds förvandlande kärlek i ”Stridsropet”image

I Bibeln står det i Andra Korinterbrevet, kapitel 5, vers 17: ”Den som är i Kristus är en ny skapelse, det gamla är förbi och något nytt har kommit”.

Dessa rader fick Broder Mikael, hos oss, till sig när han började gå i en självhjälpsgrupp år 2003 av en vän. Om Guds förvandlande kärlek, som fick honom nykter, sedan troende och sedan präst, beskrevs i ovan artikel i Frälsningsarme’ns tidning våren 2015. ”Kan Gud hjälpa mig, så kan han hjälpa Dig” säger Mikael.


2015-07-08: SvD skrev om det farliga alkoholfria nattvardsvinet

image

Den 29:e oktober 2012 så skrev SvD ett helt mittuppslaget om det för många livsfarliga alkoholfria nattvardsvinet. Visste du att hälften av dessa inte är alkoholfria.

Läs mer om Broder Mikaels varning samt initierade beroendeframkallande på Karolinska Institutet Professor Johan Franck säger att 0,5 alkohol inte kan räknas som alkoholfritt och menar att detta är mycket farligt för beroende. LäsSvD!


2015-06-07: Norrtälje tidning från Custom Bike Show och några bilder där på Mikael.

 imageSe: Norrtälje Tidning!


2014-05-23: Mikael ledde mc-gudstjänst i Tierp med mingel och rock….

Det är märkvärdigt att många tidningar uppmärksammar våra alltid fullsatta mc-gudstjänster varje år.

Läs artikeln här: Arbetarbladet


2013-05-17: Biker-Bibeln ledde till att olika människor fyllde kyrkan….

”Glänsande krom, hårpiskor och svarta skinnvästar som täcks av vita kors. Något skiljer mc-träffen i Tierp på söndag från andra. Satanister? Nej, knuttar som firar gudstjänst för Jesus. ”Jesus is lord”, ”Born again” och ”Jesus disciple” står det på skinnvästarna.
Det är mc-gäng med kärlek för Jesus som på söndag klockan elva intar Nathanaelskyrkan i Tierp. Mc-gudstjänsten hålls av prästen – och mc-knutten – Mikael Bedrup. 
– Det kommer kristna bikers från hela Sverige och Finland, och från andra mc-gäng också för att umgås. Även de som inte har hoj kan komma. Det blir en utomhusgudstjänst med rock ’n’ roll. Det här är kyrkan i tiden, säger han.Till sin hjälp har han ”Bikerbibeln”, som innehåller Nya testamentet plus personliga vittnesbörd från mc-killar, som tryckts i över 500 000 exemplar.” Läs hela artikeln här…..

2013-05-19: Den bästa gudstjänsten jag varit på i hela mitt liv, säger en äldre kvinna. Alla har genom alla år sagt samma sak, när vi fyllt kyrkan år ut och år in….

”Mikael Bedrup som alltid har prästkragen på sig, utom när han är hemma, älskar att åka hoj, han har cruisat nära 20 000 mil på sin HD sedan 1999. – Genom att bära västen, visar jag med ord och handling att jag tror på att Jesus kan hjälpa även andra: Den öppnar också upp för samtal i alla sorters mc-miljöer, förklarar han.

När TMMB rivit av Doobie Brotherslåten ”Long Train Running” reser sig gudstjänstbesökarna och går ut i naturen för att grilla korv innan hojåkarna åker i kortege till Hållnäshalvön för att träffa fiskare.

– Den bästa gudstjänsten jag varit på i hela mitt liv, säger en äldre kvinna medan knuttarna ger varandra glada tillrop och visar tummen upp för denna den historiska gudstjänsten i Nathanaelskyrkan.” Läs hela artikeln här…